onsdag 8. september 2010

METTE-MARIT wears PRADA

Vår flotte, representative kronprinsesse bærer Prada og Valentino med stil. Hennes sans for varme, harmoniske farger, gjenspeiler seg også i interiøret på Skaugum. Se familiebildet.
Men til noe helt annet: Bildet under fant jeg et eller annet sted på nettet. Syns det er så lekkert at jeg setter det inn her, selv om jeg ikke har notert kilden til bildet. (Håper det går bra.):
For en koselig stue, og for en lekker bildevegg. Den er helt meg, så jeg kunne ikke annet enn falle for den. Men her noe helt annet:
Synes disse salt- og pepperkarene er så søte.
Dette er en del av to antikke franske panelgardiner jeg var så heldig å få kjøpt. Håndarbeidet på disse er imponerende. Det er meningen at de skal pynte opp til jul...
Og til slutt...
...denne gamle boksen jeg har arvet etter mine foreldre, og som de antageligvis har arvet fra sine...
...den er bare så sjarmerende! Og har patina og ja, absolutt alt! Og ikke nok med det, den er i bruk hele tiden her i huset.

tirsdag 7. september 2010

RETRO STILLEBEN

Dette brettet er kanskje fra 1950-tallet? Det står på kjøkkenet og er en skikkelig fargeklatt blant alt det hvite.

Stilleben er veldig dekorative, det som er så fint, er at man kan skape dem med alt mulig!
De ser virkelig gode ut, de blå druene
En retro kjeksboks fra muligens 60-tallet. Den tilfører sommer til kjøkkenet hele året...

mandag 6. september 2010

Morgendagen kjenner ingen

Det er sant, vi må leve nå, for morgendagen kjenner ingen. I helgen var jeg en tur på MgpJr med to av mine barnebarn. Det som var veldig kult, var at favoritten min vant! Torstein med den fantastiske sjarmen. Og for en stemme i den lille kroppen, kun ti år gammel! Det er nok flere bestemødre enn meg som skjelver litt...
Og han venter bare på damene...men damene har allerede kommet! Han sang om mobbing og var så troverdig og engasjert, at den teksten kom fra hjertet, er det ingen tvil om. Og vi som var på jentetur koste oss med laang hotellfrokost dagen etter. En herlig avkobling, man får ganske mye energi av å oppleve og høre så mange talentfulle barn på samme kveld.

Men fra hjerte til hjerte; jeg er så svak for dette, franske Mariu's hjerte og hele hennes retro/industri/gjenbruk/vintage ispedd fransk eleganse.
Dette er rålekkert, rett og slett. Og man kan jo drømme om industrilook, litt i hvertfall, men problemet mitt er at jeg ikke egentlig er så glad i stålmøbler. Jaja, interiøret vokser og gror og skapes mens vi går, for å si det en smule poetisk. Håper dette er til inspirasjon for noen.

søndag 5. september 2010

DERSOM JEG BLIR MEDLEM i NIB er DETTE fra MITT SOVEROM


En person jeg kjenner, kom en gang i tiden med følgende kloke ord: "Vi er alle originaler". Det er så sant. Jeg har et forhold til en del av mine møbler og gjenstander, de betyr mye for meg. Derfor er de fortsatt med meg. Som pastellen (se over)av danske prinsesse Dagmar som barn. Noen ting er arvet, andre har jeg kjøpt på auksjon eller er kjære ferieminner. Vi er alle originaler, har vårt særpreg, våre svakheter og våre sterke sider. Og det er dette som er så fascinerende med interiør, vi har alle vår stil, våre egne meninger, fargevalg, interesser og standpunkt når vi skaper et interiør. For det er det vi gjør, ikke sant? Vi skaper gjennom et helt liv.

På min elskedes side, det vil si på hans sengeside, står en benk med en stabel av pikebøker. Helt naturlig her i huset, fordi de er fra mine barneår og min datters. Og hennes piker har lest i dem ved overnatting hos mormor. Så dette er en praktisk innretning i vårt soverom.
I min lille "budoirkrok" av soverommet, jeg drømmer i hvert fall at det er det, har jeg et stilleben sammensatt av smykker, bøker, to antikke parfymeflakonger, små minner og en lampe.
Duken her er en av mine kjæreste eiendeler, en antikk fransk silkeduk, som er håndbrodert. Den er helt nydelig! Kjøpt på auksjon.
Jeg elsker blonder, roser og silke, og er så heldig å eie et nydelig håndsydd, bredblondet stoffstykke, et funn på en belgisk auksjon. Tenke seg til å være så heldig! Det kan brukes til flere ting, tar seg veldig flott ut som gardin også. Putene er silkeaktige med blomsterbroderier i duse farger, som ligger på sengen.
Utsnitt av stilleben.


Det er helt utrolig, men denne blonden er håndlaget, tro det eller ei.
Ikke helt vellykket bilde dette, men hva betyr vel det? Roseteppet er noe billig jeg fant på et salg en gang i tiden, litt heldig skal man være.
Disse petit pointgjenstandene mine hører med på mitt soverom, da det er roser og håndarbeid, dette av engelsk herkomst. Og dermed er mitt soveromsbidrag sendt.

fredag 3. september 2010

EN GAVE

"Hver dag er en sjelden gave, en skinnende mulighet".

Interiøret hos oss er langt fra hvitt, men vi har hvite vegger og tak i hele huset.
Du får gjerne titte inn via disse bildene, som er små kriker og kroker her i vårt hjem.
Pappas gamle koffert ligger øverst på bokhyllen, synes den er så koselig og dekorativ!

En madonna står høyt på en liten knekt over stua og sier "velsign dette hjem"...

En indisk elefant kjøpt på marked i Amsterdam

En kjær gjenstand er denne art decolampen, kjøpt på auksjon i Danmark

NB! SE de røde skoene...

Et aldri så lite fransk, poetisk minne

Jeg er svak for miniatyrer, denne pastellen har en særegen ramme...

Og min litt kitschy kattegalskap står på hylla i arbeidskroken min
...jeg er kattegal i den forstand at jeg elsker pusekatter og er den heldige eier av to stykker, Snella og Tassen.
Dette var en liten reise i huset mitt. Siden blir det mer, men nå er det helg, og jeg tar med to barnebarn på helgetur til Oslo, til Melodi Grand Prix jr., det er en årlig foreteelse. Men vi ses igjen, i hvert fall til søndagen, tenker jeg.

onsdag 1. september 2010

Nok en dag er over...

...og jeg har funnet fram en del bilder jeg vil vise dere. Ting som betyr mye for meg, som skulpturen i hvit marmor, det er noe fredelig, yndig og vakkert over den.

Jeg skal også fortelle at jeg bor i et hus fra 1915, et jugendhus. Det ligger i nærheten av et fort, og huset er verneverdig, så fylkeskonservatoren bestemmer hver minste lille detalj. Omsider fikk vi lov å bygge garasje, om enn ikke slik vi ville. Men jeg liker at gamle bygninger blir tatt vare på og er lykkelig over å få bo i et hus med sjel...Det er rett og slett et privilegium. I tillegg har vi naturen rett utenfor vinduet, så her er det et rikt dyreliv og mange koselige naboer.

NOEN ting jeg er GLAD I